Окръжната прокуратура във Враца ръководи  досъдебно производство за опит за контрабанда

...
Окръжната прокуратура във Враца ръководи  досъдебно производство за опит за контрабанда
Коментари Харесай

Обвиниха тираджия за контрабанда на 140 кг марихуана през ГКПП Оряхово

Окръжната прокуратура във Враца ръководи  досъдебно произвеждане за опит за контрабанда на огромно количество дрога.

На 11 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ферибот Оряхово митническите чиновници на Митнически пункт Оряхово са спрели за инспекция влизаща в страната товарна комбинация с български регистрационни номера.

При сканирането с рентгенова апаратура е била видяна зона с нараснала компактност в региона на тавана на кабината на влекача. При последвалата физическа инспекция е било установено съществуването на особено построено скривалище, достъпът до което
се реализира през бутафорен похлупак на климатичната система. При демонтирането му инспекторите са разкрили 116 найлонови пакета, съдържащи зелена тревиста маса. При изработен полеви наркотест веществото е реагирало позитивно на канабис. Общото му количество е 138,880 кг.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор лидерът на транспортното средство – К.Т. (на 53 години), е притеглен в качеството на обвинен. Лицето е задържано за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на
него.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор 53-годишният водач К.Т. е притеглен като обвинен. Той е арестуван за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на него. За закононарушението законът планува наказване отнемане от независимост за контрабанда на високорискови наркотични субстанции от 10 до 15 години и санкция от до двеста хиляди лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР